Margaretha Jansson

Vatten

KONSTNÄRLIG UNDERFUNDIGHET


Margaretha Jansson är en etablerad konstnär som med många olika uttryck har mött konstpubliken under flera år. 


Signifikant för hennes verk är de ofta har en mer komplicerad innebörd än vad man först anar. Som betraktare slås man först av det exakta och det oftast vackra i hennes arbeten. Med stor perfektionism och alltid med en genial idé om sitt verk, utmanar hon ständigt betraktaren. 


Verken karaktäriseras av en uppenbar genomtänkt och konstnärlig process där varje detalj har betydelse - samtidigt som slumpen på något sätt får en avgörande roll. 

Jansson har en beundransvärd kunskap om, och behärskar flera olika tekniker och material men låter sig för stunden övertygas av det hon finner närmast och mest intressant.


Med en gedigen meritlista vad gäller utställningar och projekt förundras man över hur hennes idéer bara fortsätter att utvecklas. Hon ser möjligheter istället för svårigheter, vilket också lyser igenom i hennes arbeten. På Button Town Arts i sommar är temat Vatten - men när inget vatten är närvarande i eller runt verket måste man som betraktare fundera lite extra. Vilket är precis vad konstnären avser.