Leif Jacobsson

Protector

2014 arbetade jag som konstchef på Landstinget i Värmland och en del av mina arbetsuppgifter var att köpa in konst.


När jag för första gången mötte verk av Jacobsson, var det något i hans arbeten som fascinerade mig lite extra. Det fanns en stramhet och tydlighet som inte gick att ta miste på - samtidigt som jag blev tagen av den ödmjukhet och omsorg som hans verk förmedlade.


Vissa saker glömmer man aldrig. Och jag bar länge på den känslan. Många gånger tittade jag in på avdelningen där de sedan blev placerade 

(nya operationshuset i Karlstad) och blev ståendes stilla framför. Det var därför en självklarhet att bjuda in Jacobsson inför utställningen här på Button Town Arts. (Anna)

Leif Jacobssons Protector står här och är den första som välkomnar besökarna i skulpturparken. Verket är signifikant för konstnären och har den tydliga stramheten. Kanske är den skrämmande vid första anblick - men när besökaren vant sig vid gestalten, kan man inte annat än att känna sig beskyddad. 


Jacobsson är en väletablerad konstnär och har varit representerad på flertalet utställningar. Med utbildning både från konstfack i Stockholm och Royal Academy Art i både Stockholm och Köpenhamn har han ett konstnärskap som vi nu ger fler möjlighet att ta del av.