Fännick Van Doorn

Pingvinflaska, 2013

KONSTSMEDER MED DJURVÄRLDEN I FOKUS 


Fännick Van Doorn är en konstnärsduo som arbetat tillsammans sedan 2014. Duon består av paret Niklas Fännick och Jessica Van Doorn Fännick. I grunden är båda konsthantverkare och konstsmeder, en med gesällbrev i varmsmide.


Deras konstnärliga arbete beskrivs ofta som en bildvärld som för tankarna till djur och natur. Materialet kommer ofta med en historia, sådant som kasserats eller skapats för ett annat syfte.

Genom att använda sig av återbrukat matieral vill paret skapa associationer och igenkänning hos betraktaren. Alla konstverk tillverkas av konstnärerna själva - vilket är ett för dom självklart led i skapandeprocessen och något som gör att handens arbete lyser igenom. Oavsett om vi utarbetar ett offentlig konstverk eller ett konsthantverksobjekt för en privat kund är material, hållbarhet och noggrannhet viktigt för oss.

Fännick Van Doorn. 


Duon har varit aktuell i Karlstad tidigare och fick sitt genombrott här i samband med en installation av deras konstverk Flytande värde. Verket placerades i Nya Operationscentrum och delar av det blev stulet återkommande gånger. Utifrån all uppmärksamhet som det resulterade i, visades för första gången en extern separatutställlning i Konsthall Spisrummet. 


I vår Art Store, kan du inhandla flera mindre objekt av Fännick Van Doorn, bland annat deras underbara små sköldpaddor. I skulturparken visas större konstverk av paret.