Anna Berglund

Burken/Buxbom 

Foto: Linus Hallgren

VISUELL PERFEKTION I GLAS


Berglund har en gedigen bakgrund som glaskonstnär och formgivare och hennes arbeten kan ses på otaliga platser i offentlig miljö. Den för henne typiska elegansen visar sig genomgående i hennes arbeten där hon på ett utsökt sätt kombinerar färgval med form - alltid genomarbetat och i en estetisk perfektion - och ibland kombinerat med en finurlig funktion.


Hennes strävan efter visuell relevans får betraktaren att imponerat häpna över hennes arbeten – som naturligt och självklart står självständigt och vackert.   

De små burkarna Buxbom finns att inhandla i Art Store under sommaren.


Anna Berglund, konstnär och formgivare, med en MFA från Konstfack där hon tog sin examen 2006. Sedan dess har Anna genomfört ett 20-tal  offentliga verk runt om i landet. På uppdrag av bland annat Statens Konstråd, diverse Landsting och Kommuner i hela Sverige.


Under 2009 var det Annas konstverk Crown jewels of Småland som valdes ut att gestalta Sverige i samband med Sveriges ordförandeskap i EU-rådet. Verket hänger nu permanent i EU-rådets Lex-byggnad i Bryssel. Då verket efterlämnades som gåva till EU-rådet av Sveriges dåvarande Regering.


Anna Berglund (*1973) är född och uppvuxen i Småland. Men är sedan år 2000 bosatt i Stockholm, och bedriver sin verksamhet i vindsateljén på Krukmakargatan 22 mitt på Södermalm. Text hämtad från Annas hemsida.