Anders Augustsson

KONSTNÄRLIGT HANVERK


Den samlade erfarenhet och kunskap som Augustsson besitter när det gäller materialkännedom, tillsammans med hans finurliga, men oerhört känsliga uttryck, visualiseras i hans verk. Även om verken är en mångfacetterad och brokig samling, förenas det han åstadkommer i ett signum som gör betraktaren medveten om konstnären själv. 


Den andliga botten framträder tydligt och hans fascination av myter och religion är alltgenom påtaglig. Vid hans verk stannar man upp för att beundra skickligheten i hantverket och grips samtidigt av det som berättas.  

Augustssons är konstnären som ofta själv står bakom någon annans konstnärskap. Han är den som många kontaktar för råd och hjälp med allt som gäller materialfrågor och lagningar. Förutom sin gedigna kunskap och erfarenhet som rör det fysiska konstverket - har han ett utomordentligt öga för montering och placeringar i olika komplexa miljöer. 


Augustsson själv är i grunden silversmed, men arbetar därutöver i flera material som till exempel brons, trä, järn och sten. Bland hans arbeten ser man förstås vackra silversmycken och skickligt framtagna bruksföremål, men också flera utforskande och experimenterande skulpturer där ofta människokroppen framträder. 


Även om han även i denna utställning bistått andra vid monteringen, är det hans eget konstnärskap som visas upp och berättas om i våra konstvisningar.