Har du redan bokat biljett?

Läs information om din bokning här --->

Button Town Horror

"Precis utanför ingången till oss, stod för inte alltför länge sedan ett annat hus. Huset var del av en större gård – och det som idag är vårt hem och café – var då en liten tjänstebostad åt den större gården.


Men något hände och idag är den stora gården borta. Det senaste året har det börjat hända saker i skogen och vi vågar inte längre gå ut om kvällarna.

 

Om nätterna hör vi viskningar och susningar från skogen. Ibland hör vi också hur det droppar och plaskar."

Följ med på

Spökvandring

Priser


Spökvandring i dagsljus

65 kr/person

Lördag start från 15.30

Söndag start från 14.30


Spökvandring i mörker

95 kr/person

Lördag start från 19.00

Söndag start från 18.00

Foto: Kjell Henriksson Greven: Magnus Mellgren 

Studiofotograferas!


Ta chansen och låt dig fotograferas när du är här! Fotograf Kjell Henriksson har byggt upp en fotostudio där du kan bli fotograferad tillsammans med greven.  

Det viskas om att de döda har hittat en väg upp i närheten av vårt hus.


Vår gissning är att allt beror på att någon fann en skatt i jordkällaren för många, många år sedan och att det ledde till bråk och ovänskap mellan grannarna.


Det var nämligen så att det bodde en greve i ett stort hus, ganska nära vårt. Huset är borta nu, men greven och hans stora familj verkar finnas kvar i skogen och spökar.

 

Kan ni hjälpa oss? Om ni blir tillräckligt många som vågar gå spökvandringen, så tror vi nämligen att allt läskigt kommer att upphöra.Låt Äventyret Börja

Genom spökportalen (1) börjar ni er vandring längs älven. Ni kommer att gå på gammal bebodd mark – och kanske stöter ni på något – eller någon, som bott här tidigare? Ganska snart kommer ni att vara inne i mörka skogen (2). Vi har själva inte vågat gå in i den skogen på väldigt länge. Var försiktiga – döden känns otäckt närvarande här.


Om ni tar er ut ur skogen och lyckas nå vägen (3) gäller det att ni fortsätter att vara på er vakt. Längs den vägen kan man nämligen känna sig iakttagen. Ibland tycker vi till och med att vi ser någon, eller något – vi tror numer att vägen är hemsökt.


Lite längre fram måste ni svänga in i den mörka djupa skogen. Någon kommer att visa er var ni ska gå in (4). Sista gången vi själva vågade oss ut, kändes det väldigt otäckt just där. Efter att ha fått spindelnät i ansiktet sprang vi hela vägen hem – och sedan dess har vi hållit oss inomhus. Vi hoppas att du vågar fortsätta! För tar du dig genom den mörka skogen (5) och lyckas korsa den lilla stigen – då är du i alla fall på rätt väg! Men se upp i korsningen!


Det är som om de gamla invånarna på Button Town inte får någon frid. Om nätterna hör vi viskningar och susningar från skogen. Ibland hör vi också hur det droppar och plaskar. Det sägs att grevefamiljen, brukade bada i den lilla dammen i skogen (6).Vi tror att något hemskt har hänt där.


Vi som bor i Button Town brukar hålla oss långt ifrån dammen.


Kanske stöter du till och med på grevefamiljen som bott här i skogen (7) snart? Greven själv har lämnat platsen där familjen bodde och spökar nu heltid på caféet.. Men resten av familjen vägrar fortfarande att lämna platsen där deras stora fina hus låg. Om du lyckas ta dig grevefamiljen, gäller det att ta sig till kyrkogården (8). Som tur är ligger kyrkogården ganska långt bort från vårt hus. Vi skulle aldrig gå dit. En kyrkogård mitt i skogen känns läskigt! Men det var här man begravde de döda i Button Town. 


Från kyrkogården fortsätter du genom det oändliga (9), i riktning mot vårt hus igen. Och kanske känner du att det börjar bli kallare längs vägen? Du vet att du kommit till din sista anhalt när du är hemma hos oss igen, fast i Nordpolen! Här är det i alla fall mysigt. Åtminstone när det är dagsljus. Och även om tomten bestämt sig för att vara snäll så länge solen är uppe, så får du passa dig för Kaninen! 


Vi önskar dig en läskig vandring! 


/Familjen Åberg-Bucht och resten av invånarna i Button Town

Missa Inte Årets Spökvandringar!

För tredje året i rad arrangerar vi spökvandringar! 


Du kan välja att gå spökvandring i ljus eller mörker och du kan boka in dig på de lediga tiderna i vår spökkalender. Vi släpper iväg grupperna varannan minut. Vandringen går till största delen genom skogen, så ta på dig oömma kläder och skor. 


Under den här helgen finns det tre möjliga sätt att ta sig hit:


Från bostadsområdena Björkås/Romstad

Gå eller cykla längs älven från Romstadshållet. De sista 600 m går genom skogen. 


Från nya parkeringen vid Skoghallsvägen

Parkera din bil på den nya parkeringen vid Skanska. Parkeringen är skyltad med Entré Knappstadviken. Kommer du från Karlstad hittar du parkeringen längs Skoghallsvägen strax efter infarten till Björkås/Kartberget. Därifrån är det ca 900 m skogsstig med ledljus.  


Från älven

Har du fortfarande din båt i vatten? Då är du välkommen att lägga till vid vår gästbrygga. 

Åldersgränser

Vi har valt att inte sätta någon åldersgräns på våra spökvandringar. Vad som uppfattas som läskigt tror vi är väldigt individuellt. De två tidigare åren har det varit många i 4-5-årsåldern som gått spökvandringar i dagsljus - och de allra flesta tyckte nog det var jättespännande. Det var någon då och då som upplevde det som för läskigt. Å andra sidan var det flera barn som var i 7-8-årsåldern som önskade att deras medföljande vuxna valt den mörka vandringen. Är man yngre än 13 år så vill vi gärna att någon äldre person går med på den mörka. 


Längs stigen finns olika karaktärer utplacerade. På caféområdet håller Kaninen till, så henne träffar ni även om ni inte går spökvandringen. Hon är vår mest populära och mest fotograferade karaktär. 


Bra att veta är att det är ingen karaktär som kommer att röra er längs vägen - möjligen följa efter en bit.


Det går också bra att ringa till oss om man vill resonera lite kring ålder inför besöket. Vi kan aldrig lova något, men vi kan berätta om tidigare erfarenheter för att hjälpa dig att fatta rätt beslut. Vi tror att du som förälder känner ditt barn bäst.  


Självklart kan man avbryta om man önskar. 


Medverkande: Elever från skådespelarlinjen på Molkoms Folkhögskola, IFK Skoghall damfotboll, Bailando Studios,

personal från Button Town Café samt många fler.